Enduro

Enduro är en motorsport där motorcyklar körs på banor i svår terräng. Det nationella idrottsförbundet för enduro i Sverige heter Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (förkortning Svemo) och är medlem i Riksidrottsförbundet. Enduro är den motorcykelsport som har flest utövare i Sverige, från motionsåkare till elit. Barn kan börja tävla vid speciella Guldhjälmstävlingar. För att delta i tävlingar krävs att man har gått licenskurser och därigenom förvärvat Guldhjälmslicens. Från och med det år man fyller 12 år är det tillåtet att köra 85 cc motorcykel i typ 2-tävlingar. Vid 13 års ålder betraktas man som ungdom och kan börja köra 125 cc 2-takt och 250 cc 4-taktsmotorcyklar i speciella ungdomstävlingar. Vid 15 års ålder blir det tillåtet att delta i vuxentävlingar som junior. Som senior klassas förare som fyllt 23 år och efter fyllda 40 år klassas förare som veteran.

I Bygdsiljums motorklubb har vi en träningsbana på ca 10 km som vi även håller tävlingar på. Alla är välkomna att komma och vara med. Vi har erfarna förare som gärna hjälper till med tips och råd till såväl nybörjare som mer vana åkare.

I klubbhuset kokar vi gärna en kopp kaffe för de som vill.